Generelt:
Teamet Blog Priser Kontakt os
Værktøjer:
Commissioning processen Projektstyring og tidsplaner Projektweb og granskning Tilsyn og mangelgennemgang Entreprenør kvalitetssikring
Commissioning:
Hvad er commissioning? Bogen omkring Cx-processen Teknisk ibrugtagning og idriftsættelse Bæredygtige og DGNB Software til styring og test
← Alle posts

Test af anlæg og installationer


I commissioning processen benyttes metoder, værktøjer og processer til at sikre, at alle installationer, anlæg og systemer overholder bygherrens krav - Cx-kravene. Et af de vigtigste værktøjer, som der ofte benyttes mest, er testene.

Cx lederen skal sikre, at der er udarbejdet testparadigmer for alle anlægstyperne defineret i Cx planen samt, at testene bliver udført. Testene vil ofte omfatte krav fra lovgivningen, fx Bygningsreglementet BR18, diverse Danske Standarder og derudover Cx-teamets erfaringer.

Praktisk test

Cx Planner er udviklet sammen med Cx ledere, rådgivere og entreprenører, hvilket kan ses i opbygningen af testparadigmerne. Designet og indholdet er tilpasset en praktisk Cx-proces, hvor man hurtigt og detaljeret kan foretage en test.

Der kan udarbejdes test templates, så man lynhurtigt kan importere standard testparadigmer, eller man kan importere funktionsafprøvnings-paradigmer fra Bygningsreglementet.

I alle test kan man angive meta informationer, såsom deltagere i teste, GPS lokation for anlægget og meget mere. Når man derefter gennemgår testen, kan man angive om de enkelte testelementer er fejlet, godkendt eller ikke relevante.


Test på alle devices

Ofte har vi kun vores mobiltelefoner med os, når vi skal ud og teste, derfor er Cx Planner optimeret til både mobiltelefoner og tablets.

Når et testelement er fejlet, kan du lynhurtigt tage et billede af fejlen, som herefter kobles direkte til det enkelte element.