Request a demo
Pricing:
Pricing overview Request a demo
Core utilities:
System and Test view Checklist for Cx and QA/QC Planning and scheduling Dashboards and analytics Your Template Center AI engine for Cx teams Review and annotate files
Industries:
Construction projects Data centers Oil & Gas and Renewables Mechanical Manufacturers
Learn:
Cx newsletter Blog about quality processes Commissioning 101 The book about commissioning
Support:
Help articles and information Live chat-support Contact-us
← All posts

Standarder og vejledning


Cx Manager er bygget op over de to mest anerkendte Commissioning standarder: Dansk Standard DS3090 og ASHRAE Standard 202.

Værktøjerne beskrevet i de to standarder, er alle sammen tilgængelige i Cx Manager. Udover at disse værktøjer, er der også adgang til yderligere Commissioning værktøjer såsom testoversigten.

Hvis du vil læse mere om de forskellige Commissioning standarder og vejledninger, kan du besøge Cx Wiki, hvor der mere information.


Standard – DS 3090

Danmarks Standardiseringsorgan, Dansk Standard, har udgivet den første danske Commissioning standard i 2014: DS 3090 – Commissioning-processen for bygninger – Installationer i nybyggeri og større ombygninger. Denne standard har været med til at skabe en fælles forståelse for Commissioning i Danmark.

Standarden er en processtandard, som beskriver de aktiviteter og dokumenter, der skal benyttes. Standarden beskriver ikke omfanget af Commissioning ydelserne hvorom, at standarden ikke alene kan bilægges et kontraktmateriale. Standarden kan danne grundlaget for det konkrete kontraktmateriale.

Dansk Standard

ASHRAE

ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers), har udgivet en Commissioning standard og vejledning, der benyttes og refereres til globalt. Herudover er der flere specifikke vejledninger tilgængelige, som kun berører specifikke Commissioning aktiviteter.

ASHRAE

Cx-community

Become part of our Cx-community and get info and learning material about the commissioning process.