Request a demo
Pricing:
Pricing overview Request a demo
Core utilities:
System and Test view Checklist for Cx and QA/QC Planning and scheduling Dashboards and analytics Your Template Center AI engine for Cx teams Review and annotate files
Industries:
Construction projects Data centers Oil & Gas and Renewables Mechanical Manufacturers
Learn:
Cx newsletter Blog Commissioning 101 The book about commissioning
Support:
Help articles and information Live chat-support Contact-us
← All posts ← Alle posts

De 6 vigtigste aspekter, når du skal vælge online system til byggestyring

• Skrevet af Thomas T. Jarløv

Online byggestyring skal hjælpe med overblik, bedre koordinering mellem de involverede parter, kvalitetssikring og færre fejl.

MEN der er mange spillere på det danske marked. Lige omkring 20 styks, faktisk. Så hvilke parametre er det lige, man skal have for øje, når man vælger softwareleverandør, så behov og løsning kommer til at matche?

  1. Prisen
  2. Overskuelighed
  3. Tilgængelighed
  4. Hastighed
  5. Sporbarhed
  6. Sikkerhed og backup

💰 PRISEN - en essentiel faktor

PRIS: Lad os starte med det sidste først, for prisen er selvfølgelig en vigtig faktor. Den skal hænge sammen med byggesagens budget, og bør være både rimelig og gennemsigtig.

Før vi startede CxPlanner har vi selv ofte benyttet de mange løsninger, der tilgængelige på markedet, fx Dalux, Byggeweb, Byggeprojekt, Ajour med flere. Fælles for disse løsninger var dog, at prisen var utrolig høj.

Når vi skulle bygge et projekt til 500.000 kroner over 10 måneder, så kunne omkostninger til den digtale platform udgøre helt op til 10% af byggesammen - altså 50.000 kroner svarende til 5.000 kroner om måneden.

En digital platform til at styre projekter skal ikke koste mere end 3 jordbærkage fra Lagkagehuset! Bum!

🧩 OVERSKUELIGHED

OVERSKUELIGHED: Systemet skal være enkelt og intuitivt. Det må aldrig blive besværligt at skulle overskue fremdriften på byggeriet.

For mange funktioner og teknikaliteter kan gøre, I ikke får det optimale ud af det, eller at I konkluderer, at online byggestyring ikke er for jer. Det ér smart, tidsoptimerende og kan spare jer både penge og bøvl – hvis I vælger det rigtige.

✅ TILGÆNGELIGHED

TILGÆNGELIGHED: Et godt online byggestyrings-program skal være nemt og funktionelt for brugere på alle niveauer og til alle størrelser byggeprojekter. Systemet SKAL være ukompliceret.

🌪️ HASTIGHED

HASTIGHED: Værktøjet skal være lynhurtigt, smidigt og pålideligt. Hvis data loader langsomt, er besværlige at finde, bliver det ikke en hjælp, men et irritationsmoment.

Ofte indeholder byggeprojekter en masse opgaver og data, som skal deles på tværs af projektdeltagerne. Systemet der håndterer alt dette, skal altid være online og reagerere med det samme.

🔎 SPORBARHED

SPORBARHED: Byggesager kan koste mange penge, så det er vigtigt altid at have styr på ansvar og beslutninger, og at alle data og handlinger gemmes.

Softwaren skal gøre det på en måde, så det er nemt at spore, hvad der er foregået. Det er især vigtigt for at kunne opklare og dokumentere, hvis der sker noget uhensigtsmæssigt.

🔐 SIKKERHED OG BACKUP

SIKKERHED OG BACKUP: Data på en byggesag kan være noget af det vigtigste - specielt når det benyttes til planlægning.

Det skal derfor sikres, at systemet som håndterer byggeriets data har en backup-politik og kan sikre dataen.

Brugerrettigheder skal kunne tilpasses, og det skal til enhver tid sikres, at brugerne benytter sikre passwords. Eventuelt bør der også være mulighed for 2 Factor Authentication.


CxPlanner har noget virkelig godt at tilbyde på alle seks parametre. Prøv CxPlanner gratis og oplev det selv.

Skrevet af Thomas T. Jarløv

Cx-community

Become part of our Cx-community and get info and learning material about the commissioning process.